Choď na obsah Choď na menu
 


Stolnotenisová exhibícia v Jaslovských Bohuniciach

15. 7. 2018

Stolnotenisová exhibícia so slovenskými reprezentantmi

Pri príležitosti osláv 90.výročia športu v obci Jaslovské Bohunice usporiadal  v sobotu 16.6.2018 STK ŠK Blava Jaslovské Bohunice v spolupráci s obcou Jaslovské Bohunice stolnotenisovú exhibíciu s reprezentantmi SR Ľubomírom PIŠTEJOM a Samuelom NOVOTOM.

Vzhľadom k tomu, že náš klub dosiahol v poslednej sezóne historické úspechy - postup do 2.ligy mužov a víťazstvo v 1.lige žiakov - bola táto exhibícia aj určitou odmenou za dosiahnuté výsledky.

Preto si aj hráči nášho A-čka „dovolili“ zahrať s našimi reprezentatmi.

V prvom zápase nastúpila naša jednotka - Patrik Sýkora proti slovenskej jednotke Ľubomírovi Pištejovi. Bol to výborný zápas, ktorý ponúkol množstvo krásnych výmen od stola. Paťo hral bez rešpektu a hlavne pri vysokej obrane od stola mohli všetci prítomní vidieť skvelú propagáciu stolného tenisu. Ľubo Pištej, nám v určitých fázach ukázal aký je rozdiel medzi 2.ligou a medzinárodnou kvalitou. V jednej z výmen udelil loptičke takú rotáciu, že sa vrátila späť na jeho stranu stola bez  dotyku protihráča.

V druhom zápase si zmerala sily naša dlhoročná jednotka (v súčasnosti hráč č.2) Miro Rábara so Samuelom Novotom (momentálne 9. v rebríčku SR). V peknom zápase získal Miro náš jediný set v tejto exhibícii. Samo Novota hral výborne a snažil sa naučiť aj niektoré nové prvky od Mira - hlavne jeho povestné podanie „z ruky“. Moc mu to však nešlo.

V ďalšom zápase prišla na rad štvorhra, kde za domácich nastúpili Lukáš Mužila a Jozef Čápka proti našim hosťom. V zopár pekných výmenách od stola sme opticky dokázali držať krok, keď však súperi pritlačili a troška zrýchlili hru, tak sme sa akosi „nechytali“...

Na záver prišlo vyvrcholenie exhibície - zápas Pištej - Novota. V troch setoch predvádzali excelentné ukážky svojej stolnotenisovej zručnosti. V niektorých výmenách dokonca nebolo jasné kto na ktorej strane stola vlastne hrá, lebo výmenu končili na opačnej strane stola. Ľubo predviedol aj zopár výmen v sede na podlahe. Samo si zase zabehal okolo súperovej polovice stola ako pri kolotoči.

Myslím, že prítomní diváci si prišli na svoje. Videli skvelú propagáciu stolného tenisu a niektorí menej znalí videli že pri stolnom tenise sa „len nestojí“ pri stoleJ  Veľmi dobrý dojem zanechali obaja slovenskí reprezentanti, ktorí sa nehrali na hviezdy, ale keď chceli, tak ukázali že hviezdami sú (teda minimálne v porovnaní s nami...)

Exhibíciu sme s našimi hosťami zakončili večerou v kaštieli v Jaslovských Bohuniciach.  Pri uvoľnenej debate ponúkli zopár svojich zážitkov z turnajov, cestovania, tréningu. Potom podpísali našim mládežníkom svoje fotografie.

Myslím, že sme zažili veľmi pekný večer, ktorý aj našej mládeži a žiakom ukázal na akú úroveň sa dá prepracovať. Verím, že ich to naštartuje k ešte lepšiemu prístupu a ďalšej práci.

autor článku : Jozef Čápka

youtube

 

 

dsc_6505.jpg

 

 

 

 

 

dsc_6509.jpg

 

 

 

 

 

 

 

dsc_6551.jpgdsc_6565.jpgdsc_6593.jpgdsc_6598.jpgdsc_6628.jpgdsc_6650.jpg

dsc_6537.jpg

 

 
 

 

Kontakt

ObSTZ Trnava

Jozef Turoň
predseda ObSTZ Trnava
0905 455 272
Bojničky 63
920 55
jozef.turon@outlook.sk


Mgr. Radovan Hulík
sekretár ObSTZ
Šidunky 257/42
Jaslovské Bohunice 919 30
tel. +421 905 257 647
E-mail: sekretarobstztt@gmail.com

č. účtu
SK09 0200 0000 0026 8803 8953


Archív

Kalendár
<< marec / 2024 >>